Jatka tietoihin
DD4146 Allergeeneja eliminoiva rasvanpoistaja. Miten se oikein toimii?

DD4146 Allergeeneja eliminoiva rasvanpoistaja. Miten se oikein toimii?

Ruoka-aine allergeenit ovat lisääntyneet viimeisten 15 vuoden aikana huomattavasti. Ruoka-aine yliherkkyydet ja allergiat muodostavat yhä kasvavan ongelman niin elintarviketeollisuudessa kuin HORECA-alalla. Ainoa tapa ratkaista ongelma on eliminoida allergeenit herkistyneiden henkilöiden ruokavaliosta ja varmistaa huolellinen pakkausmerkintöjen laadinta elintarvikkeissa.
Ruoka-aine allergiat
Allergeenit ovat proteiineja, joita on ruoassamme. Nämä harmittomat proteiinit aiheuttavat herkistyneillä henkilöillä voimakkaita reaktioita aina huulten kutiamisesta anafylaktiseen shokkiin.* *Reaktiossa myös ihon laaja-alainen punoitus tai nokkosihottuma on tavallista. Nämä oireet etenevät muutamassa minuutissa koko kehon laajuisiksi. Huippuunsa anafylaktinen reaktio kehittyy noin 10 – 30 minuutin aikana. Mitä nopeammin oireet alkavat ja etenevät, sitä vaikeampi reaktio on.Aiheuttajana voi olla ruoka-aine, lääke, hyönteisen pisto tai jokin muu tekijä. Aiheuttajaa ei aina saada selville. Lähde terveyskylä.fi
Säädökset
Ruoka-aine allergioiden esiintyvyyden kasvu on johtanut tiukentuneisiin säännöksiin niin elintarviketeollisuudessa kuin yleisesti ravintola-alalla. EU säännöksen ( EU) 1169/2011 mukaan kaikki tahot jotka tarjoavat pakattuja elintarvikkeita tai juomia asiakkailleen ( ravintolat, baarit, catering, lounasruokalat, sairaalat, hoitokodit,
ruoka- tai juoma-automaatit) ovat velvollisia ilmoittamaan mikäli tuotteet sisältävät mitään seuraavista 14 allergeeneista. Tiedot on ilmoitettava selkeästi ja ymmärrettävästi.
Ruoka-aine allergeeninen hallinta
Elintarvikkeiden kanssa tekemisissä olevien tahojen HACCP-järjestelmään on oleellista kiinnittää huomiota ruoka-aine allergeeninen hallinta- ja kontrollimenetelmiin. Kun samalla tuotantolinjalla tai -koneella prosessoidaan eri ruoka-aineita, riski erilaisten allergeenien ristikontaminaatioon nousee. Tämän vuoksi riittävä menetelmä kontrolliin ja allergeenien eliminoimiseen pinnoilta, joilla käsitellään elintarvikkeita, on ratkaisevaa missä tahansa elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmässä.
Puhdistus ja desinfiointi ovat yksi tehokkaimmista tavoista, joilla eliminoidaan mahdollisten allergeenien ristikontaminaatioita. Tällaisissa ohjelmissa puhdistusaineen valinta on avainasia.
Kun puhdistusaine on valittu, täytyy varmistaa että aine ei ainoastaan puhdista hyvin mutta myös poistaa allergeenijäämät pinnoilta. Allergeeni on molekyyli jota emme paljain silmin näe ja joka tarttuu erittäin herkästi pinnoille. Ajoittain pinta saattaa näyttää puhtaalta, mutta silti allergeeneja on jäänyt puhdistuksenkin jälkeen pinnalle.
Tällä hetkellä yleinen metodi allergeenien poistamiseen on käyttää voimakkaasti emäksistä puhdistusainetta ja klooria. Tämän tyyppiset tuotteet eivät kuitenkaan takaa, riippuen orgaanisesta liasta, allergeenien tehokasta ja totaalista poistoa. Ottaen vielä huomioon voimakkaasti emäksisten puhdistusaineiden syövyttävä vaikutus ja vaarallisuus niin ympäristölle kuin niiden käyttäjille, on selvää että valinta kohdistuu mieluummin puhdistusaineeseen joka on sekä ympäristölle turvallinen, että poistaa varmuudella pinnoille jääneen lian ja allergeenit.
A&B Laboratorios de Biotech on kehittänyt allergeenien eliminoimiseen vaaramerkittömän puhdistusaineen DD4146. Tuote eliminoi allergeenit ja on myös erittäin tehokas puhdistusaine orgaanisen lian ja rasvan poistoon. Lisäksi DD4146 ei syövytä pintoja ja on turvallinen vaihtoehto sekä käyttäjälleen että ympäristölle.
Ominaisuudet DD4146 DD4146 on monitoimipuhdistaja elintarviketeollisuuteen. Tämä biotekninen tuote sisältää entsyymejä, jotka edistävät maatumisprosessia ja poistavat rasvaa. Valitut entsyymit eliminoivat tehokkaasti allergeeneja.
 • Entsymaattinen aktiivisuus

 • Eliminoi tehokkaasti allergeeneja

 • Korkea rasvanpoistoteho

 • Hyvä vaahtoavuus

 • Sopii kaikille koville pinnoille, ei syövytä pintoja (alumiini, teräs, rauta, muovi, acryyli, lasi jne )

 • Ei vaaramerkintöjä, vaaraton terveydelle, luonnolle ja pintamateriaaleille

 • Hajuton

Suositellaan päivittäiseen käyttöön työvälineiden, pintojen, laitteiden ja työpisteiden puhdistukseen, joissa käsitellään elintarvikkeita. Valmis käyttölious. Annostele suoraan puhdistettaville pinnoille, anna vaikuttaa muutama sekunti ja huuhtele vedellä.
Hyödyt ja säännökset
 • Ei vaaramerkintöjä : turvallinen käyttää

 • Gluteiini vapaa

 • Vapaa ruoka-aine allergeeneistä

 • IFS ja BRC säännösten mukaiset Soveltuu HACCP järjestelmiin

 • Ekosuunniteltu tuote ISO 14006 Standard

Tehokkuus DD4146 Allergeeneja poistavan rasvanpoistajan tehokkuus perustuu pinta-aktiivisten ainesosien ja entsyymien samansuuntaiseen potentiaaliseen vaikutukseen. Seoksen koostumus edistää orgaanisen lian liukenemista ja helpottaa entsyymien pääsyä proteiinimolykyyleihin. Tämän synergian seurauksena DD4146 mahdollistaa helpon ja tehokkaan puhdistuksen poistaen orgaanista likaa ja eliminoi likaisiin pintoihin kiinnittyneitä allergeeneja. Seuraava kaavio osoittaa tuotteen toimintaperiaatteen:
 
1. Likainen pinta, jonka pintaan on tarttunut orgaanista ainesta ja aleergeeneja
2. Puhdistusaineen synerginen toiminta ( pinta-aktiivisten ainesosien ja entsyymien samansuuntainen potentiaalinen (moninkertainen) vaikutus)
3.Orgaanisen aineksen liukeneminen pinta-aktiivisten aineiden ansioista mahdollistaa entsyymien allergeeneja pilkkovan toiminnon.
4. Puhdas, allergeenivapaa pinta
Edellinen EMERGENCY HYDROGEL