Jatka tietoihin
Entsyymit puhdistusaineissa

Mikä ihmeen entsymaattinen puhdistusaine?

Sivuillamme törmäät usein termiin entsymaattinen. Tämä ei ole sattumaa, sillä puhdistusaineissamme käytetään nimenomaan entsyymejä lian hajottamiseen, ja DD 456 Entsymaattinen puhdistusaine onkin suosituin tuotteemme, johon lukuisat siivousliikkeetkin luottavat. Häivytetään kuitenkin hieman mystiikkaa termin ympäriltä.

Entsyymit ovat biologisia katalyyttejä, jotka nopeuttavat kemiallisia reaktioita vähintään tuhatkertaisesti. Entsyymejä esiintyy kaikkialla luonnossa. Niitä löytyy muun muassa mikro-organismeista, kasveista, eläimistä ja ihmisistä. Ne ovat avainasemassa puhdistusaineissamme hajottaessaan likaa pienemmiksi ainesosiksi. Tämä tekee niistä loistavia puhdistuksen apureita.

Entsyymit toimivat ikään kuin pieninä ja valikoituina saksina, jotka leikkaavat likaa. Tyypillisesti entsyymit ovat tarkoin kehitettyjä molekyylejä tiettyyn toimintaan. Esimerkiksi yhdenlainen entsyymi kykenee hajottamaan tietynlaista rasvaa. Näin ollen jokaisella entsyymillä on oma tehtävänsä, jolloin valikoituja entsyymejä kohdistetaan vain tiettyjen tahrojen puhdistukseen.

Entsymaattinen puhdistus onkin biologinen, turvallinen ja ympäristöystävällinen tapa pitää tilat puhtaana. Entsyymit ovat biohajoavia, eli ne eivät kuormita ympäristöä. Vuosisatojen kuluessa ihminen on oppinut hyödyntämään entsyymejä erilaisissa valmistusprosesseissa. Puhdistusaineidemme valmistaja A&B tuottaa entsyymit laboratoriossaan Espanjassa.

Miksi valita entsymaattinen tuote? Entsyymit lisäävät puhdistusaineen toimintakykyä. Lisäämällä puhdistusaineisiin entsyymejä korvaamaan kemikaalit saadaan aikaan biologinen koostumus, joka hajottaa ainoastaan likaa eikä puhdistettavaa pintaa. Niiden myötä puhdistusaineemme ovat jopa tehokkaampia kuin perinteiset kemikaaleja sisältävät vaihtoehdot.

Monesti markkinoidaan, että jokin tuote on entsyymivapaa. Entsyymit ovat kuitenkin loistavia apureita erityisesti siivoustuotteissa juuri niiden ominaisuuksiensa takia. Mikäli puhdistusaineessa lukee entsyymi, ei tarvitse huolestua. Kyseessä on vain biologinen katalyytti, jota käytetään nopeuttamaan reaktiota lian hajottamiseen.
 
Tutustu siis entsymaattisiin puhdistustuotteisiimme, jotka tarjoavat parasta mahdollista siivousvoimaa. Samalla huolehdimme yhdessä ympäristöstä ja turvallisuudesta!

Edellinen Liiketilan puhtauden merkitys liikevaihtoon?
Seuraava Puhdistusaineet ja sisäilma – Miten VOC-päästöt vaikuttavat terveyteen?