Jatka tietoihin
Puhdistusaineiden säilyvyys ja säilytys - Perinteinen vs. ekologinen

Puhdistusaineiden säilyvyys ja säilytys - Perinteinen vs. ekologinen

Puhdistusaineiden säilyvyyteen vaikuttaa moni tekijä kuten lämpötila, valaistus, säilytysastian puhtaus sekä sen käsittely. Ammattisiivoajille tuotteiden säilytys on tuttua hommaa, silti kuitenkin sattuu ja tapahtuu, päiväykset menevät ylitse jne.

Tuotteiden säilyvyys

Puhdistusaineiden säilyvyys yleisesti riippuu niiden koostumuksesta. Toisin kuin muilla siivousaineilla, joilla säilyvyys on vain noin 1–2 vuotta, ekologisilla tuotteillamme ei ole viimeistä käyttöpäivää eli hävikkiä syntyy huomattavasti harvemmin.

Lämpötilalla on vaikutus. Jäätyessään useimpien siivousaineiden, erityisesti vanhojen rakenne muuttuu ja tekee tuotteista käyttökelvottomia. Näin on myös tuotteidemme kanssa, altistuessaan alle viiden asteen lämpötilalle pitkäaikaisesti tuotteissamme olevat mikro-organismit kuolevat ja tuote menettää puhdistus tehonsa.

Liian lämpimässä tilassa säilytetyt yleiset pesuaineet haihtuvat nopeammin ja pullistavat eli heikentävät pakkauksen materiaalia. A&B:n puhdistusaineet eivät aiheuta purkkien pullistumista ja haihtuminenkin on vähäistä, mutta orgaaniset aineet ”keittyvät” ja menettävät tehoansa pitkäaikaisella altistumisella yli 30 asteen lämpötiloille.

Perinteisissä puhdistusaineissa on säilöntäaineita, jotka eivät vaikuta mitenkään itse pesutehoon, mutta ”parantavat” puhdistusaineiden taloudellisuutta. On hyvä huomioida, että käyttöliuosta tehtäessä perinteisestä puhdistusaineesta, säilöntäaineiden pitoisuus laimenee. Tuotteissamme ei ole säilöntäaineita ja täten niiden säilyvyys pysyy täysin samanlaisena niin tiivisteenä kuin käyttöliuoksena. Tuotevalikoimastamme löytyy myös käyttövalmiita tuotteita, jolloin voit unohtaa liuosten tekemisen ja keskittyä työhösi.

Tuotteen säilyvyyteen, erityisesti käyttöliuoksen säilyvyyteen vaikuttaa myös perinteisten puhdistusaineiden käyttöliuosastian puhtaus. Puhdistuksella estetään likaantumisen ja bakteerien kasvu liuoksessa. Siirrettäessä tuotteitamme käyttöpulloihin ei lika ja bakteerit muuta tai vaikuta tuotteen toimintaan. On kuitenkin suositeltavaa ainakin huuhtaista pullo, jolla varmistetaan, ettei pohjalle ole jäänyt liian hapanta/emäksisistä tuotetta. Näillä on vaikutusta mikrobeihin ja desinfiointiaineisiin. 

Siivousaineiden säilytys

Perinteiset puhdistusaineet tulee säilyttää lukitussa tilassa tai ainakin poissa lasten ulottuvilta. A&B:n tuotteet ovat turvallisia, joten et tarvitse erillistä lukollista tilaa tai kaappia niiden säilytykseen. Eettisistä syistä tuotteita olisi hyvä säilyttää poissa lasten ulottuvilta.

On kuitenkin hyvä huomioida tilanteet, joissa tuotteet ovat puhdistuksen aikana muiden ulottuvilla. Tällainen tilanne voi esiintyy muun muassa kouluissa, kun siivottavaa pinta-alaa on paljon, ja apuvälineenä on käytössä siivousvaunu. Siivousvaunussa kulkeutuvat mukana kaikki tarpeellinen, myös ne puhdistusaineet. Puhdistusaineiden kuljettaminen siivousvaunussa tuo mukanaan aina oman riskinsä erityisesti, kun kyseessä on perinteiset puhdistusaineet. Riskin voi kuitenkin poistaa käyttämällä tuotteitamme, jotka eivät ole vaarallisia, mikäli vahinko pääsee tapahtumaan. Tuotteissamme ei ole vaaramerkintöjä ja ovat siksi loistava valinta muun muassa koulujen ja päiväkotien puhdistukseen.

Puhdistusaineet tulee aina säilyttää huoneenlämpöisessä tilassa, tuotteidemme säilytys on +5-+30 asteen välillä.

Perinteisten puhdistusaineiden säilytyksessä tulee myös huomioida riittävä ilmastointi. Perinteisissä tuotteissa kemikaalien haihtuminen on huomattavasti korkeampi jo lähtötilanteessa, ilman ulkoisia tekijöitä. Tuotteidemme haihtumisen määrä on hyvin vähäistä tai sitä ei ole ollenkaan (VOC-päästöt ovat hyvin matalat), erityiselle ilmastoinnille ei siis ole tarvetta.

Koska olet viimeksi tehnyt työpaikallasi puhdistusaineiden inventaarion? Kiinnititkö inventaarion aikana huomiota siihen, paljonko tuotteita jouduit heittämään pois ja kuinka paljon tuotetta oli vielä jäljellä.

Huonoksi menneet ja käyttämättä jääneet puhdistusaineet ovat usein myös vaarallista jätettä ja niiden hävitykseen liittyy kustannuksia. Siksi onkin taloudellisempaa käyttää tuotteita, joiden säilyvyys on pitkä aikaista, ellei jopa ikuista oikeissa olosuhteissa ja joiden hävitykseen ei liity erillisiä kustannuksia.

Miksi siis valita ekologinen A&B live bio tuotteemme. Tuotteet ovat taloudellisia. Hävikin määrä on vähäistä eikä niiden hävitys tuota lisäkustannuksia, tuotteiden säilyvyys on pitkäikäistä eikä tuotteiden säilytykseen tarvitse käyttää lisäkustannuksia.

Edellinen Tee lattioiden puhdistuksesta turvallista ja heppoa
Seuraava Puhtauden tulevaisuus: Kuinka siivousala muuttuu vuonna 2024