Jatka tietoihin
Tee lattioiden puhdistuksesta turvallista ja heppoa

Tee lattioiden puhdistuksesta turvallista ja heppoa

Eniten kuluva osa kiinteistössä ovat lattiat, pinttynyt lika kuuluu myös luonnollisesti lattioihin erityisesti vilkkaan kulun alueilla. Mitä kevyempi ylläpitosiivous on suhteessa tilan käyttöasteeseen, sitä nopeammin lattiat pinttyvät ja tarvitsevat perussiivousta. Perussiivouksella tarkoitetaan pinttyneen lian ja vahakalvon poistamista tai yksinomaan pinttyneen lian poistamista vahattomilta lattioilta.

Materiaalin tunnistaminen on tärkeää ylläpitosiivouksen sekä perussiivouksen kannalta. Lattiamateriaalille tulee valita oikeat menetelmät ja aineet, jotta materiaali ei vahingoitu.

A&B:n lattianpesuaineet auttavat

Lattianmateriaali määrää yleisesti sen mitä puhdistusainetta voidaan käyttää. Haasteena onkin yleensä se, että ei tiedetä mikä lattiamateriaali on kyseessä ja siksi oikeiden aineiden ja puhdistusmenetelmien valinta voi olla hankalaa. Tietyille lattiatyypeille kuten linoleumille on omat puhdistusaineet siksi siivousaineita voi kerääntyä isokin määrä.

Mikä siis olisi parempaa kuin aine, jota voi käyttää kaikille lattiapinnoille riippumatta sen materiaalista.

Ainoana erona on tekstiililattia, jonka pesuun tarvitaan hieman erilaiset menetelmät ja aineet kuin muiden lattiamateriaalien pesuun. Suotavinta olisi käyttää tekstiileille tarkoitettua ja sopivaa puhdistusainetta. Ehdotamme käyttämään tässä tapauksessa Entsymaattista puhdistusainetta, joka ei suoranaisesti ole lattianpesuaine vaan on yleinen puhdistusaine, joka sopii kaikille pinnoille ja materiaaleille.

Löydä tuote omaan tarpeeseen

A&B:n tuotevalikoimasta löytyy lattianpesuaineita, jotka helpottavat lattian pesua ja tekevät siitä turvallisempaa. Voit valita mikä tuote sopii tilanteeseesi parhaiten ja käyttää sitä eri tilanteissa ja monelle lattiamateriaalille ilman arvuuttelua tuotteen sopivuudesta. Näin vähennät tuotteita syntyviä kuluja sekä tuotehävikkiä.

DD 485 Herbal lattianpesuainetiiviste ei vain puhdista pintoja vaan myös kiillottaa, tuote sisältää kiillotus- ja liukastevajat. Pesuaine sopii kaikentyyppisille lattiapinnoille kuten terasseille, mosaiikkilaatoille, marmorille ja kivipinnoille. Kaiken lisäksi tuote täyttää ympäristöä säästävien julkisten hankintojen vaatimukset (Green Public Procurement).

Mikäli et halua tehdä itse liuoksia on vaihtoehtona Befree Greenfloor, joka sekoitetaaan suoraan kylmään veteen. Tuote kiillottaa, poistaa rasvaa sekä liukkautta. Tuote sopii kaikille lattiamateriaaleille kuten puu, parketti, laminaatti, linoleum, keraamisten laatta, marmori, luonnonkivi ja sementti lattioiden puhdistukseen. Tuote on monitoimivuutensa ansiosta erityisesti siivousyrittäjien suosiossa.

Isoihin tiloihin, joissa tarvitaan lattianpesukonetta, sopii A&B:n DD 474 Lattianpesukoneen pesutiiviste. Tuote sopii käytettäväksi kaikentyyppisten lattiapesukoneiden, korkeapainepesulaitteiden ja painepesureiden kanssa. Tuote sopii myös manuaaliseen lattiapesuun, eli tuote sopii tiloihin, joissa on käytössä isommat laitteet mutta voidaan joutua myös käyttämään manuaalista puhdistusta pienemmissä tiloissa. Tuote sopii kaikentyyppisille pintamateriaaleille ja on hyväksytty elintarviketeollisuuteen. Tuote puhdistaa vaikuttamatta lattioissa oleviin merkintöihin vähentäen tarvetta merkkien uudelleen maalaamista.

 

DD 473 Pölyä keräävä lattiankiillottaja on suositeltua tiloihin, jotka vaativat jatkuvaa siivoamista sekä helppokäyttöistä siivousainetta kuten hotellit, ravintolat, varastot, toimistot, koulut ja urheilukeskukset. Tuote on suositeltavaa erityisesti kuivapesuun ja kaikenlaisten kiteisten lattioiden kuten marmori, terassien, parkettien ylläpitoon. Mopatessa tuote vetää puoleensa jo olemassa olevaa pölyä poistaen sen lattialta ja estäen sen uudelleen asettumista antistaattisilla ominaisuuksillaan.

Siivouskohteessa kokolattiamatto? DD 456 Entsymaattinen puhdistusaine sopii loistavasti tahrojen puhdistukseen tekstiillipinnoista. Tuote poistaa tehokkaasti mutta turvallisesti orgaanisen rasvan ja vaikeankin lian. Tuote ei sisällä vaara merkintöjä ja sopii siksi muun muassa leikkialustojen ja leikkimattojen puhdistamiseen päiväkodeissa.

Saat lisätietoa tuotteiden toimivuudesta ja soveltuvuudesta ottamalla yhteyttä puhelimitse 0207 698 720 tai laittamalla viestiä osoitteeseen myynti@ekoeko.fi.

Lattioiden huolto on tärkeä osa tilojen säännöllistä ylläpitoa, se ei vain lisää tilojen viihtyvyyttä vaan pidentää lattioiden käyttöikää. Oikeanlainen puhdistaminen vaikuttaa myös sisäilman laatuun.
Edellinen Uuden vuoden lupaukset ruuhkauttavat kuntosaleja ja sisäpuistoja
Seuraava Puhdistusaineiden säilyvyys ja säilytys - Perinteinen vs. ekologinen