Jatka tietoihin
Ikkunan ja lasipinnan pesu

Ikkuna ja lasipintojen puhdistus

Ikkunoiden ja lasipintojen peseminen

Kirkkaiden ja puhtaiden ikkunoiden saavuttaminen on helppoa, kun seuraa ikkunanpesun vaiheita ja käyttää oikeanlaisia pesuaineita ja välineitä.Pesu sujuu parhaiten, kun ikkunoiden päälle ei paista suora auringonvalo.

Ammattilaiset tietävät, että paras sää ikkunoiden pesuun on pilvinen keli. Suora auringonvalo saa pesuaineen kuivumaan liian nopeasti lasin pinnalle, mikä vaikeuttaa siistin lopputuloksen saavuttamista. Siksi ne on parasta puhdistaa varjossa. Sadetta ja kovia pakkasia on myös syytä välttää ikkunanpesun aikana.💡 Tiesitkö

Vaikka usein keskitytään pesuaineisiin ja tekniikkaan, välineiden asianmukainen puhdistus ja säilytys voivat myös vaikuttaa merkittävästi työn laatuun ja tehokkuuteen. Esimerkiksi mikrokuituliinat, pesurit ja raaputtimet on hyvä huuhdella perusteellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta niihin ei jää pesuainejäämiä tai likaa, joka voisi vaikuttaa seuraavan pesun tulokseen. Lisäksi välineet tulisi säilyttää puhtaina ja kuivina, mieluiten ilmavassa tilassa, jotta ne säilyttävät tehokkuutensa ja kestävyytensä pidempään.
Hyvin hoidetut ja asianmukaisesti säilytetyt välineet ovat avain ikkunanpesun sujuvuuteen ja ammattimaiseen lopputulokseen!Ikkunanpesu tarvikkeet

Ikkuna puhdistusaine

Sanko

Mikrokuitupyyhkeitä

Ikkunapesin

Kuivain

Ikkunanpesun vaiheet

1. Puhdista puitteet

  • Jos lasin pinnassa, kaihtimissa tai karmeissa on paksu kerros pölyä ja viimeisimmästä pesusta on vierähtänyt tovi, aloita imuroinnilla. Yleispuhdistusaineella ja mikrokuitupyyhkeellä voit puhdistaa puitteiden tahrat ja pinttyneet liat tehokkaasti. Befree Shine on erinomainen tähän, sillä voi puhdistaa puitteet ja lasipinnat.
Ikkunan pesu

2. Pese ikkunoiden lasit

  • Kastele pesin pesuliuokseen ja aloita uloimmasta ikkunasta ylhäältä alas päin. Tämä varmistaa, että peset ne järjestyksessä ja vältät likaamasta jo pestyjä pintoja.

3. Kuivaa lasit


  • Pyyhi kuivain vetojen välissä mikrokuituliinaan, jotta vältät raidat. On tärkeää huomioida, että kuivaimen kumin käyttöikä on noin 20 tuntia, minkä jälkeen suositellaan vaihtamaan se uuteen. Tämä varmistaa, että saat aina parhaan mahdollisen lopputuloksen ikkunanpesussa ja vältät epätasaisuuksia tai jälkiä.

4. Kuivaa reunat


  • Käytä kuivaamiseen aina uutta, puhdasta mikrokuitupyyhettä. Huolellinen kuivaaminen varmistaa, ettei nurkkiin jää pisaroita ja siten pesuainejäämiä, mikä takaa ikkunoiden täydellisen kirkkauden ja puhtauden.
Ikkunan kuivaus

Tarkista lopuksi vielä lasin ulko- ja sisäpuoli valonheijastuksen avulla varmistaaksesi, että kaikki lika ja pesuainejäämät on poistettu.

Valitse oikeanlainen ikkunanpesuaine

Nykyään ympäristöystävällisyys on yhä tärkeämpää myös siivousalalla. Ammattilaiset pyrkivät käyttämään ympäristöystävällisiä pesuaineita ja vähentämään kemikaalien käyttöä mahdollisimman paljon. Lisäksi kierrättäminen ja resurssien säästäminen ovat olennainen osa ammattilaisten toimintaa.


Ekosertifioitu pesuaine lasipintojen pesuun:

Ikkunoiden pesuun suositellaan monia erilaisia tuotteita, kuten etikkaa ja sanomalehteä sekä tiskiaineita. Mutta esimerkiksi astianpesuaineen käyttö voi olla hankalaa, sillä sen vaahtoaminen voi vaikeuttaa pesua ja se vaatii huuhtelun jälkikäteen. Ammattisiivouksessa kannattaa valita tarkoituksenmukaisia tuotteita, sillä se on taloudellisempaa ja tekee työskentelystä nopeampaa. Ikkunanpesuaineiden tuotekehityksessä otetaan huomioon myös erilaiset käyttöolosuhteet, kuten mahdollinen pieni pakkanen.


Valitsemalla ekosertifioidun pesuaineen lasipintojen pesuun voit varmistaa, että pesuaine täyttää tiukat ympäristöystävällisyyttä koskevat standardit. Nämä pesuaineet on suunniteltu vähentämään ympäristöön kohdistuvaa haittaa ja niissä on yleensä käytetty biohajoavia ainesosia. Lisäksi ne ovat usein vegaanisia ja eläinkokeettomia.
Kun valitset ekosertifioidun pesuaineen ikkunanpesuun, voit olla varma siitä, että vaikutuksesi ympäristöön on mahdollisimman pieni samalla kun pidät ikkunat kirkkaina ja puhtaina.

Befree Home Shine sopii kaikille koville pinnoille mutta etenkin lasipintojen puhdistukseen. Shine puhdistaa pölyn, lian ja sormenjäljet tehokkaasti, jättäen jälkeensä kiiltävän pinnan, joka hylkii pölyä ja likaa.

Sitä käytetään ikkunanpesussa laimentamalla se veteen (10%). Jos lasipinnoilla on selkeitä tahroja, Befree Shinea voidaan suihkuttaa suoraan pinnalle, ja se poistaa tahrat helposti. Tuote on Ecodesign -merkitty, mikä tarkoittaa, että sen koko elinkaaren ajan on huomioitu ympäristö. Näin ollen se on ympäristöystävällinen ratkaisu ammattimaiseen siivoukseen.

Kiiltävät peili- ja lasipinnat Befree Shinella

Ikkunanpesu on tarkkaa työtä, mutta oikeilla välineillä, hyvillä käytännöillä ja ammattitaidolla voi saavuttaa loistavia tuloksia. Muista vain pitää välineesi ja työkalusi hyvässä kunnossa ja huoltaa niitä säännöllisesti, jotta ne säilyttävät tehokkuutensa pitkään.

Edellinen Hajunpoisto ja neutralointi erilaisissa ympäristöissä
Seuraava Hyvä hygienia on osa huippuravintolan laatua