Jatka tietoihin
Hyvä hygienia on osa huippuravintolan laatua

Hyvä hygienia on osa huippuravintolan laatua

Oletko jo tutustunut asiakastarinaamme Ravintola Backaksesta. Korkealaatuisen tilausravintolan takana on Lauri Kaivoluoto. Toiminnan takana on kuitenkin ajatuksena olla mahdollisimman omavaraisia, tiluksilla kasvatetaankin yrtit ja kasvikset sekä hyödynnetään kartanon omenapuut ja tilusten omien mehiläisten valmistama hunaja. Ympäristöystävällisyys on tärkeää ja ravintolatoiminnan halutaan olevan mahdollisimman puhdasta ja ekologista.

Siksi myös vaaditaan puhtautta, kuitenkin ilman monia kemikaaleja ja aikaa vievää puhdistusta.

Keittiön puhtaanapitoa

Keittiöissä ei useinkaan tarvita desinfiointia, mutta moni tekee sen varmuuden vuoksi. Päivittäinen oikeanlainen puhdistaminen takaa puhtauden ilman desinfiointiakin.

Kaivoluoto käyttää Entsymaattista yleispuhdistajaa päivittäisessä puhdistuksessa. Tuote puhdistaa eri tavalla kuin muut puhdistusaineet, aina kaakaotahroista ravintolan salissa vaikeaan rasvaan keittiössä. Tuotteella puhdistetaan myös helposti kosketuspinnat joista poistaa tehokkaasti orgaanista likaa ja rasvaa.

Parhaita ominaisuuksia ovat tehokkuus ja vaivattomuus, työn lomassa ei tarvitse miettiä eri aineita ja niiden käyttö ominaisuuksia, yksi aine hoitaa puhtaanapidon.

Ylimääräinen vaahdottaminen ja veden laskeminen lattialle on turhaa. Bakteerit elävät kosteudessa ja myös rakenteet vaurioituvat. Jos lattia on pesun jälkeen liukkaampi kuin ennen pesua, se on merkki puhdistusainejäämistä.

Ravintolan lattioiden puhtaanapitoon käytetään Elintarviketeollisuuden ekopuhdistajaa. Riittoisaa tuotetta on kulunut noin kolme 10 litran kanisteria vuodessa lattian pesuun. Likainen lattia hoituu tehokkaalla puhdistusaineella yhdellä kertaa. Tuotetta ei siis tarvita paljoa ja tuotteesta ei jää jälkeen puhdistusainejäämiä. Tuotetta on käytetty myös apuna riistan valmistuksessa, josta syntyy verta, jota yleensä on vaikea puhdistaa. 

Ilman hyvää hygieniaa ei ole ravintolaa

Huolellisuuden lisäksi puhtaanapidon lopputulokseen vaikuttavat puhdistuksessa käytetyt aineet.

Tuotteistamme löytyy elintarviketurvallisia puhdsitusianeita, joilla on NSF-sertifikaatti. Sertifikaatti takaa sen, että tuotteita on turvallista käyttää elintarvikkeiden kanssa.

Keittiöhygieniasta huolehtiminen on koko tiimin yhteinen asia, johon sitoudutaan. Keittiöhenkilökunta siivoaa perinteisesti keittiön eivätkä välttämättä koe osaavansa siivota tai tunne siivousmenetelmiä.

Tätä kynnystä alentaa se, että yhdellä tuotteella päästään pitkälle ja tuotteen turvallisuus takaa sen ettei työntekijälle jää epämukavaa tunnetta puhdistusaineiden käytöstä.

Ravintolakävijä kertoo

Ravintolakävijä huomaa ravintolan yleisvaikutelman ja siisteyden.  Kävijä harvoin pääsee näkemään keittiötä, mutta puhtauden voi arvioida jo salista ja vessoista.

Jos vaikka pöydän pinnat tuntuvat tahmaisilta, vessan hanat ovat likaiset tai tavaroita lojuu siellä sun täällä, ei keittiökään välttämättä ole kovinkaan kiiltävä.

Likainen ja sotkuinen yleisvaikutelma vaikuttaa ravintolakävijän mielipiteeseen sekä siihen mitä hän kaverilleen kertoo. Hyvän ja puhtaan ravintolan nimi kiertää kaverilta ja tutulta toiselle. Sekainen ja likainen paikka vaikeuttaa myös työntekoa ja asiakkaan palvelemista.

Puhtaus on ammattitaitoa

Keittiön puhtaus on osa ammattitaitoa. Puhtaassa keittiössä tuotetaan puhdasta ja turvallista ruokaa asiakkaille. Siellä on turvallista työskennellä ja asioida.

Keittiöiden puhtauden perustekijät ovat periaatteessa yksinkertaisia, sillä kaiken pohjalla on toimiva siivoussuunnitelma, jonka keittiöissä työskentelevät tuntevat ja jota he myös noudattavat. Käytettävät tuotteet ovat turvallisia ja vastaavat elintarviketurvallisuuden määräyksiä.

Edellinen Ikkuna ja lasipintojen puhdistus
Seuraava Ratkaisut teollisuuden puhtaanapitoon