Jatka tietoihin
Happopuhdistusaineiden ei tarvitse olla vaaratekijöitä työympäristössä

Happopuhdistusaineiden ei tarvitse olla vaaratekijöitä työympäristössä

Mitä pidempään on tekemisissä aineiden kanssa, syntyy rutiini ja rutiinien myötä alkaa hieman menettää sitä omaa suojeluvaistoaan aineiden suhteen. On myös tilanteita, joissa työntekijä tai jopa työnantaja ei ole tietoinen aineiden vaikutuksista tai tiedetään vain se, että happo on syövyttävä ja siksi on tärkeää suojata iho sekä silmät. Hapot ja emäkset kun syövyttävät muutakin kuin vain ihoa. Ärsytysastma voi kehittyä jo vain yhden hengenvedon seurauksena.

Suomalaisilla työpaikoilla käytetään edelleen syövyttäviä tai muulla tavoin voimakkaasti ärsyttäviä kemikaaleja. Nämä voivat ja päätyvät ilmaan suurina määrinä, ja työterveyslaitoksen tutkimusten perusteella näistä voi olla huomattavaa vaaraa työntekijöiden hengitysteille.

Vaikkakin kemikaalien vaaraluokittelu on Euroopassa edistynyttä. Voimakkaasti hengitysteitä ärsyttäville aineille ei ole kuitenkaan varattu omaa, helposti tunnistettavaa vaaraluokkaansa. Mikäli kemikaali on luokiteltu ihoa syövyttäväksi, on se sitä myös hengitysteissä. On myös tärkeä pohtia hengitysaltistumisen mahdollisuutta. Esiintyykö voimakkaasti ärsyttäviä aineita aerosolina, kaasuna, huuruna tai hienona pölynä. Vaikkakin altistumista on todettu monessa eri ammatissa, suurin riski altistumiselle on teollisuudessa.

Lisäksi kemikaalia päättyy jätevedenpuhdistamolle useiden muiden kemiallisten aineiden kanssa, jotka aiheuttavat vaaratilanteita myös vesihuollon prosesseissa. Siksi onkin hyvä oman yrityksen toiminnalla vaikuttaa yleisesti turvalliseen toimintaan. 

Riskitön happopuhdistusaine

Hapollisen puhdistusaineen ei enää nykypäivänä tarvitse olla riski työterveydelle. Oikeanlainen aine puhdistaa tehokkaasti, mutta turvallisesti lisäten työtehokkuutta sekä laitteiden käyttöikää.

A&B:n DD 4106 - Zero risk industrial acid cleaner toimii tehokkaasti, ellei jopa tehokkaammin kuin tavalliset happopuhdistajat, ilman riskiä hengityselinsairauksille.

Tämä nollariskin teollisuushappopuhdistusaine auttaa puhdistamaan rasvaa, hapettumia ja kalkkisaostumia. Lisäsi tuotteessa oleva fosfaatti, tarjoaa väliaikaisen suojan käsitellyille pinnoille.

 

Tuote sopii loistavasti muun muassa ruostetahrojen poistoon elintarviketeollisuudessa. 

Fosfaattikäsittelyn avulla estetään metallipintojen korroosiota ja parantaa maalin tai muiden pinnoitteiden tarttumista. Tuotteella käsittely antaa suojakalvon, joka estää metallin hapettumista tai ruostumista lyhyellä aikavälillä. 

3-in-1 tiiviste antaa loistavan puhdistuksen ilman vaaratekijöitä, suojaten työntekijöiden terveyden sekä ympäristön olemalla 100 %: ti biologisesti hajoava.

Edellinen Kustannustehokas puhdistus: Halpa hinta ei säästä rahaa pitkällä aikavälillä
Seuraava Puhdistus vs. desinfiointi