Jatka tietoihin
Puhdas työauto on käyntikorttisi

Puhdas työauto on käyntikorttisi

Alamme lähestyä aikaa, jolloin kura ja rapa alkaa lentävät maanteillä, ja autot näyttävät liikenteessä sen mukaisilta – likaisilta. Moni jättää auton pesemättä sen takia, että se likaantuu kuitenkin kohta uudestaan. Erityisesti työautot jäävät vähemmälle pesulle työ kiireiden takia.  

Työauto on kuitenkin käyntikortti toiminnallesi. Erityisesti silloin kun käytössäsi on auto, jossa on yrityksen yhteystiedot. Vaikka puhumme autosta käyntikorttina, on sillä muitakin kuin vain kosmeettisia merkityksiä.   

Miksi puhtaanapito on tärkeää?  

Auton pintaan tarttunut lika pinttyy ja lika tarttuu likaan entistä paremmin. Onkin hyvä pestä autoa mahdollisimman usein, jotta se pysyy hyvänä.  

Puhtaasta autosta on helppo nähdä ja tunnistaa yrityksen merkit ja yhteystiedot. Se viestii asiakkaalle, että pidät huolta työvälineistäsi. Puhdas auto on yrityksesi liikkuva mainos, joka tuo sinulle asiakkaita ja kasvattaa yrityksesi tulosta.   

Auton puhtaanapito pidentää sen käyttöikää. Erityisesti talvella, kun katuja suolataan, on tärkeää puhdistaa auto, jotta se ei pääse ruostumaan. Käyttöiän pidentäminen vähentää kustannuksia ja edistää työn tekoa. Vaikka tuntuisi, että kiireisessä työskentelyssä ei ole aikaa auton pesemiseen, on sen tekemisen tuloksilla erittäin positiivinen vaikutus toimintaan.   

Puhdistusaineen valinta 

Vaikka autojen peseminen on muuttunut merkittävästi vuosien saatossa. On hyvä huomioida, että tyypilliset puhdistusaineet sisältävät liuottimia, jotka eivät ole turvallisia käyttäjälleen eikä ympäristölle. Siksi onkin hyvä valita tuote, mikä on vapaa liuottimista, on biohajoava ja sen VOC-päästöt ovat 0%.   

Aggressiivinen puhdistusaine ei aina tarkoita sitä, että se toimisi. Monelle on jäänyt biohajoavastatuotteesta sellainen käsitys, että se on tehoton. Tämä ei kuitenkaan nykyaikana ole näin. Oikein suunniteltu ja toteutettu biologinen tuote on turvallinen, mutta jopa tehokkaampi kuin perinteiset liuotinpohjaiset puhdistusaineet. Tuotteen toiminta perustuu entsyymeihin ja mikrobeihin, jotka vaikuttavat itse likaan eivät puhdistettavaan pintaan eli pintamateriaali ei vahingoitu ja pysyy parempana pidempään.   

A&B:n tuottama DD492 Auton eko-shampoo täyttää ympäristöä säästävien julkisten hankintojen vaatimukset (Green Public Procurement), eli tätä kutsutaan "prosessiksi, jossa viranomaiset pyrkivät hankkimaan tavaroita, palveluita ja töitä, joilla on pienempi ympäristövaikutus koko niiden elinkaaren ajan. Verrattuna tavaroihin, palveluihin ja töihin, joilla on sama päätehtävä ja jotka muuten hankittaisiin."  

DD 487 Entsymaattinen vaahtopesu sopii loistavasti, muun muassa renkaiden puhdistukseen. Renkaiden puhdistus on kannattavaa, silloin kun niitä on vaihtamassa talvirenkaista kesäisiin ja toisin päin. Tällöin puhdas rengas on mukavampi ottaa käyttöön vaihdossa, eikä lika ole päässyt tekemään vaurioita renkaan metallisiin osiin.  

Autojen puhdistaminen on hyväksi niin itse autolle kuin yritykselle. Puhdas auto on ilmaista mainosta ja tuo lisää asiakkaita. Auton puhdistaminen pidentää sen käyttöikää ja vähentää täten kuluja. Ekologinen puhdistusaine ei vahingoita auton pintamateriaalia ja on turvallinen käyttää. Ekologiset autonpesuaineet toimivat ihan samalla tavalla kuin perinteiset autonpesuaineet. Ne irrottavat likaa ja rasvaa pinnoilta ja auttavat tekemään autostasi puhtaan ja kiiltävän. 

Edellinen Elintarviketilojen siivous - korkeat hygieniatason vaatimukset
Seuraava Puhtaus on toimitilojen etu